Яслена група "Мики Маус"

Яслена група "Мики Маус"

Яслена група "Мики Маус"

Основните цели, които ние екипът сме си поставили в посока развитието на нашите „Мики Маусчета“ е и да формираме умения за самообслужване в това число обличане, миене на ръце; самостоятелно хранене с лъжичка и етикет на хранене; умения за пълноценни игри; употреба на „вълшебни“ думички; елементарни правила на поведение; изпълнение трудови дейности, като подреждане на играчки и сгъване на дрешки. У най - малките дечица, създаваме навици, като самостоятелно пиене на вода, държане на лъжичка и сядане на гърне.     
       Ние, екипът, който полагаме ежедневни грижи за най малките деца :
 - мед. сестри: Оля Димитрова и Радка Андреева;
- детегледачки: Лилия Кирова и ;
- педагог: Магдалена Христова,
се стараем да им дадем топлота, нежност и любов – неща, които всяка майка дава на своето дете, за да могат те - малките момчета и момичета от „Мики Маус“ да се чувстват спокойни и защитени и да идват с желание на ясла, като средата е близка до домашната. За нас е важно опазване здравето на децата и тяхното умствено и физическо развитие.
     Децата в яслата имат ежедневни занимания. С тях работим за развитие на речта, четем им приказки, учим римушки и кратки стихчета, пеем песни, танцуваме, апликираме, работим с пластелин, рисуваме, играем двигателни и музикално - двигателни игри, упражняваме игри с пръсти и развиваме фината моторика. Също се запознаваме с особеностите на природата и животните. И те, като големите деца от детската градина, всяка сутрин правят гимнастика под съпровод на детски песни.
   Макар и най – малки, членове на ДГ № 2 „Знаме на мира“ си имат и правила, които са неизменна част от ежедневието :

1.Сутрин “Добро утро“ кажи и с главичка кимни;

2. На столчето седни, навътре към масичката мини и културно се храни;

3.Не наранявай другарчета ти;

4. Използвай думички „вълшебни“;

5. Пази и подреждай играчките си;

6. В спалнята, на другите не пречи, спинкай за да пораснеш ти;

7. Отнасяй се мило и с внимание към другарчетата си;

8. Не тръгвай без „Довиждане“ да кажеш.
    Сутрин, прекрачвайки прага на групата, всяко „Мики Маусче“ се поема от екипа и се изпраща от него. Ние, държим да има диалог с родителите и се стараем да сме в помощ.
      Яслата разполага със светла и просторна занималня за игра. Тя е обзаведена с мебели със свежи  цветове – шкафчета, масички и столчета, детски кухненски кът, съобразено с техните нужди, имаме много играчки, книжки и всичко необходимо за обучението и заниманията на децата. Спалното помещение е оборудвано с легла, подходящи за възрастта на децата и кошари за най – малките от тях.  Санитарното помещение, разполага с тоалетни чинии, гърнета, умивалници, както и място за смяна и измиване на по - малките. А от стените ни се „усмихват“ красиви рисунки, съобразно сезона. Винаги чисто и топло е при нас. През слънчевите дни „Мики Маусчета“ се извеждат на въздух, с цел раздвижване в обособен за тях двор с подходящи съоръжения за игра и пясъчник.
      Ела при нас „мило“ дете! Тук е весело и забавно! Очакваме те!