За първи път на детска градина

За първи път на детска градина

Бързо и неусетно вашето дете порасна и вече сте направили своя избор на  детско заведение. Благодарим ви, че ни се доверихте!

Мили родители, според Екзюпери всички възрастни сме били деца, само че малко от нас помнят това. Ходенето в детско заведение е предизвикателство не само за родителите, но и за децата.

За вас родители постъпването на детето ви в детска градина, означава да предоставите детето си на грижите на друг възрастен, да се запознаете с други родители, да откриете как детето ви се справя в нова ситуация.

За децата детската градина е един нов свят – с нови играчки, нови приятели, нови радости и приключения. Доверете се на учителя, който ще предразположи детето да се чувства сигурно и спокойно при нас. Ние вярваме, че детето расте най-добре, когато е вътрешно увлечено в научаването чрез игра. Тук ние ще го научим да мисли, да проявява творчество и инициативност, да експериментира и търси нови решения.

С трепет и вълнение, любопитство и безпокойство, стиснал мама и татко за ръка малкият човек прекрачва прага на детската градина. Посреща го тя – учителката. От този миг стъпка по стъпка се изгражда доверието между  дете – учител – родител.

Адаптацията е труден процес. Ние с Вас можем да помогнем. Добре е предварително да посетите детската градина, да дадете възможност на детето да се запознае със своите учителки, да разгледа обстановката. Със сигурност поне в началото малкият човек няма да иска да бъде без вас.

Постарайте се сутрин раздялата да е кратка. Набързо се сбогувайте и не се притеснявайте, ако детето започне да плаче безутешно. Малко след като си тръгнете, то ще се улиса в игра. Постепенно детето ще се адаптира към новата обстановка и ще усети обичта на хората, които се грижат за него.

Педагогическият екип притежава дълбоки познания за развитието на детската личност и се обръща към детето с цялата си обич и уважение. Нашата детска градина ще предостави на вашите деца много радост и усмивки, весели приключения и щастливи мигове с приятели.